Translate

torsdag den 22. december 2011

22.december, kan i klare en julemand mere?


22. december, nu nærmer julen sig med lidt for store skridt, syntes jeg, men hvis i kan klare en julemand mere, så har ham her også en historie, for mange år siden havde jeg en sød elev som var lige så juletosset som mig, hun malede nisser og juleting hele året, og hvert år tog hun en tre dags tur til Tyskland, bare for at gå på julemarkede, og et år kom hun så og fortalte om en dejlig julemand hun havde købt, jeg og de andre elever på holdet forlangte at få lov til at se ham, og næste uge kom hun med ham, jeg kunne se han var støbt i en form, jeg bad om at låne ham så jeg kunne lave en form over ham, det fik jeg lov til (hun må hà haft tillid til mine evner) jeg smurte ham ind i utallige lag formgummi og lavede et ophæng formen kunne hænge i medens det spicelle figurgips stivnede, den første fik eleven som tak for lån af julemanden, og så støbte jeg en del mere, en til mig selv, og så solgte jeg til elever, så på den måde gik der også lidt forretning i det.
Her er han så i hel figur, lidt kortbenet måske, men det var modellen også, han er malet med plakatfafver og til sidst et ordentlig lag lak.
Hvis i undre jer over at mine nisser er så store så er det fordi alle de små (og der er mange) ligger i kasser under min seng, og jeg orker ikke at pakke dem ud, jeg har solgt en del og bruger dem som værtindegave i juletiden.
Tusind tak fordi i kikkede ind og for alle de søde kommentarer jeg får, juleknus morkaren.
Posted by Picasa

13 kommentarer:

 1. Jeg bliver ikke træt af at se dine julemand. Det er spændende at følge både dine julemænd, og deres/dine historier
  Julehilsen Lonnie

  SvarSlet
 2. Han er rigtig fin. Sjov historie :)

  SvarSlet
 3. Sikke en flot en af slagsen : ) wow tænk at du bare liiiige støber en ny eller flere imponerende, og dit malearbejde er bare SÅ flot. Bestemt ikke træt af dine nisser/julemænd bare kom med dem *GG*

  Rigtig god dag her den 22 dec

  SvarSlet
 4. Dejlig julemand du viser idag - ja, det ser næsten ud som om han har lånt en kåbe der er lidt for lang - men hyggelig ser han ud.

  Glædelig 22 december.

  SvarSlet
 5. Ork ja vi kan bare kom med dem.. ti hi.. han er da skøn ham ho ho ho

  SvarSlet
 6. Julemænd og nisser får jeg ALDRIG for mange af - så tak for kigget - han er fint lavet.

  TAK for dine mange kommentarer og rigtig Glædelig jul til dig og dine.

  SvarSlet
 7. Hvor er det en fin julemand... Og jeg er imponeret over du bare sådan kan lave en mould og så lave mange flere.... Glædelig jul

  SvarSlet
 8. En dejlig historie om denne skønne julemand
  Ønsker dig og din familie en rigtig glædelig jul

  SvarSlet
 9. man bliver da aldrig træt af julemænd.. !! ...

  Dejlig en af slagsen denne her .. :)

  SvarSlet
 10. Jeg mener heller ikke at man kan blive træt af nisser. Han er rigtig fin.

  SvarSlet
 11. Skøn julemandshistorie - du har da bare været helt vild kreativ i forbindelse med porcelænsfigurer også. Og så er det jo heller ikke så ringe, at de gav god omsætning i "forretningen" vel?
  Kan du ha' en god aften.

  SvarSlet
 12. Sød julehistorie og fin julemand. Rigtig god jul:)

  SvarSlet
 13. Nej jeg får aldrig for meget af dine Julemænd og deres historier, det er tværtimod noget der kommer til at mangle i hverdagen efter Jul, følger din blog hver dag.

  SvarSlet