Translate

onsdag den 7. december 2011

7. december. RITAs fødselsdag.

Den 7. december tænker jeg altid med glæde og vemod tilbage på min barndom og ungdom, da jeg var 6 år fandt jeg en lille veninde på kun 3 år i den baggård vi boede i, hun boede på 4. og jeg i stuen, (der var masser af børn men kun drenge) hun hed RITA havde det dejligste røde hår og klare blå øjne, vi var sammen fra morgen til aften, og sommetider kom hun med sin dyne under armen, og spurte min mor, om hun ikke måtte sove i min benende, det måtte hun altid, min mor var alene med fire børn så en fra eller til betød ikke det store, RITA var enebarn, så der var ikke den leben i hendes hjem som i mit, hun elskede at komme ned til mig, selv om mine tre brødre drillede hende blandt andet med hendes røde hår.
Da RITA blev 26 døde hun af galoperende leverkræft, og erfterlod en lille pige på to år, det var så forfærdeligt, svært at forstå, hendes mor blev kun 36 og datteren døde som 16 årig.
Når jeg tænker på min barndom er den stærkt forbunden med RITA, ære være hendes minde.


Posted by PicasaOg så lige et juleklip fra 1968, jeg havde en veninde der var gravid og det inspirerede mig til et papirklip, det var sadt fast i mit gardin hvert år i julemdr. med en knappenål, men til sidst begyndte hun at blive lidt løs i halsleddet, så nu er hun endt som scrap i mit julealbum, jeg tog billedet i plastlommen men håber i kan danne jer en fornemmelse af hende.
Hvis i stadig er med vil jeg gerne takke for søde kommentarer knus morkaren.

14 kommentarer:

 1. Sikke en trist historie fra din barndom. der er minder fra barndommen som sætter sig fast.
  Håber du får en god dag alligevel.

  SvarSlet
 2. En rigtig rigtig trist og tragisk historie - men alligevel har du jo også mange dejlige minder om Rita, og jeg synes det er skønt at du mindes hende så mange år efter. Det er vel det vi kan ønske os allesammen - at vi sætter "mærker" i hjertet hos nogen af dem vi møder gennem livet.

  SvarSlet
 3. At mindes betyder jo at vi husker både de sjove og de triste historier - sød historie med dynen, kunne bedre forstå hvis du rendte til hende, hvor der nok var mere ro end hos jer selv.
  Det er en rigtig god ide at gemme papirklippet når nu det har betydet så meget for dig, så det stadig kommer frem ved juletid.

  Det er ikke altid jeg får lagt en kommentar men det er hyggeligt at komme forbi og se dine julerier (fantastisk flot landsby forleden dag)

  SvarSlet
 4. Sikke en trist historie. Men dejlige minder du har med hende! Kram!
  Fint papirklip ;-)

  SvarSlet
 5. Både et trist og et sødt minde fra dig i dag. Livet er fyldt med glæde og sorg - og der er noget af hvert til os alle.

  Knus Jytte :)

  SvarSlet
 6. Ja, det er en trist historie du fortæller i dag, men livet består jo af både triste og gode oplevelser, ikke sandt?

  SvarSlet
 7. Jeg blev meget rørt af din historie. Sikke et indtryk Rita har gjort på dig, det betyder alt. Stort knus

  SvarSlet
 8. Hej på dig!
  Ja, det var verkligen en trist historia från din barndom. Livet är hårt och en väldigt stor berg och dalbana. Du har fina minnen av Rita och har henne kvar i ditt hjärta. Det betyder mycket. Ha en god kväll. Kram Lena

  SvarSlet
 9. Det er altid trist når unge mennesker dør! Dejligt du har dine gode minder om Rita!! <3

  SvarSlet
 10. Hvor er det sødt at du deler den historie med os. Det er en trist og sørgelig historie - Galoperende Leverkræft har jeg jo selv set for kort tid siden, puuha - så må de alligevel hellere få fred end at have de smerter. Og så kan de nok endda gøre meget mere i dag end de kunne dengang.

  SvarSlet
 11. Sikke en trist og sørgelig historie. Blev meget rørt af den. Dejligt at du har gode minder om Rita. :D

  SvarSlet
 12. Det var en trist historie, fra din barndom, men dejligt at du har så mange gode minder om jeres venskab, det betyder så meget : )

  SvarSlet
 13. Hvor trakisk med Rita og hendes familie....
  Sødt papirklip

  SvarSlet
 14. Kære Karen,
  kræft er en af de mest ondsindede sygdomme-jeg mistede min søster for 3 år siden.
  Dejligt du gemmer Rita i dit hjerte.
  Knus,Dorthe

  SvarSlet