Translate

onsdag den 1. august 2012

Mit hjem er mit slot.

Så går det løs med mit sidste album, det er 21x30 cm så ikke helt lille, næsten alt baggrundspapiret fik jeg i candyen fra Sannekreativ, det passede så godt til de mange mørke møbler jeg har billeder af, så tak Sannekreativ.
Teksterne har jeg valgt at håndskrive på hvidt karton og klippe ud, jeg orkede ikke sidde og rulle så mange bogstaver ud, og så har jeg set en anden blog hvor den metode er brugt, og det så da meget godt ud.
De første billeder er meget gamle, nok de eneste møbler vi har købt i en rigtig møbelforretning, norske stilmøbler i palisandertræ, det er mig der hygger med kaffekop og strikketøj, og nej jeg har ikke glemt at tage nederdel på, den gang skulle det være lårkort, og da jeg var syerske bestemte jeg selv længden, mine brune lår skyldes min første charter ferie til Mallorca, og knægten er Kim som i dag er 52 år.
Her sidder morkaren og troner i rokokosofaen, hold da kæft hvor var jeg glad for den dengang, og så det lille køkkenbord som vi spiser ved, til daglig, der er flag, lys og pebberbøffer på talerknerne Max havde fødselsdag.
Og så fandt jeg det lille skrivebord, grøn malet, det halve af træknupperne manglede, men med mange skuffer (som alle kvinder kan lide) og hemmelig rum under bordpladen, det kom med på landet og fik en ordenlig omgang med "rystepudseren" blev malet hvidt og jeg købte nye porselænsknupper til det (de var dyer end bordet) det stod for enden af min seng i sommerhuset, nå men så kom Kim med familie på besøg, og Lause kom ud på terrassen og sagde: hvor er du heldig farmor, hvad mener du sagde jeg, du har det lille søde skrivebord,---------- ja gæt så hvor det lille skrivebord står nu.
Mit soveværelse, det lille skab har stået i stue, soveværelse og nu er det entremøbel, bagerst et dejligt toiletbord, som jeg måtte af med da vi flyttede fra 3 sal til 1.sal og fik ca. 30 kvadratmeter mindre plads, og så MIT skab, jeg købte det på auktion og det er kun mit, Max har sat hylder i der hvor der var bøjlestang, og der er kun morkaren tøj i,
den skønne lægevægt, med skydelodder, fandt vi i genbrugsen oppe ved sommerhuset, den stod udendørs og var ræverød af rust, men Max skrabede gammel maling, og rust af den til den stod i ren jern, så grundede han den med god hvid maling og jeg malede de sidste gange, og nu er den som ny.
Hjørneskabe har jeg altid haft en svaghed for, man har da altid et hjørne hvor der kan stå sådan et, og så hygger de, det første er maghonitræ og det andet er birketræ, Max fandt det i en container, det skulle på lodsepladsen, der var nogle fejl og mangler men Max er god med sine hænder og fik det sat fint i stand, porselænet i det er selvføgelig eget arbejde.
Tusind tak for dejlige kommentarer, tænk de tikkede ind inden jeg var færdig med indlæget, hvor skønt, men der kommer meget mere, jeg valgte at dele det lidt op så i ikke syntes det bliver dræbende kedsommeligt, knus morkaren, forsættelse følger.

23 kommentarer:

 1. Hvor er det bare fint dit minialbum

  SvarSlet
 2. Skønt album - det er rigtig fedt at se jeres møbler gennem tiderne på den måde :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har ikke fået skrevet tekst ved endnu, det driller mig, men det kommer senere i dag, Max vil ud og handle NU. knus morkaren.

   Slet
 3. Dejligt album. Endelig fik vi set lidt af det =D
  God dag knus

  SvarSlet
 4. Dejligt album, glæder mig til at læse teksten, når den ikke driller mere.
  Rigtig god dag til jer.
  knus

  SvarSlet
 5. Flot og super god ide med at skrive teksten og klippe ud, det ser rigtig godt ud, især når han har sådan en flot håndskrift som dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Annette, jeg har altid haft en rimelig pæn og tydelig håndskrift, men jeg syntes den er lidt mere usikker nu, det er nok alderen, og så det at man ikke holder den ved lige. knus morkaren.

   Slet
 6. Dejligt album! Fina decorationer! :)
  Ha en bra dag!

  SvarSlet
 7. Dejlige sider af dit møbelalbum. Sikke fine ting. Det er spændende at se de gamle fotos, og også de andre ting end selve møblerne.
  Jeg gik jo også i lårkort.....Når jeg ser billederne i dag, kan jeg godt forstå min mors protester....hihi.
  Og den skønne gamle vægt. Sådan en har jeg vejet mange patienter på. Det var dengang, man ikke bare kunne spørge folk selv om deres vægt...
  Og hjørneskabe. Hvor sjovt. Sådan et har både min far og min svigermor.
  Så du kan nok forstå jeg glæder mig til at se flere sider.
  Flot måde du har lavet teksten på.

  SvarSlet
 8. Så fantastisk flott! Morsomt med de gamle bildene!

  SvarSlet
 9. Flot album!! Jeg er helt vild med dine flotte, håndskrevne titler. Det gør albummet mere personligt, synes jeg.

  Tak for hyggeligt kik tilbage til tiden, hvor kjolerne næsten ikke kunne blive for korte :)

  Knus :)

  SvarSlet
 10. Super flot album. Dejlige historier der følger med. :-)

  SvarSlet
 11. aj super flot morkaren og fin ide.

  SvarSlet
 12. wauw et flor og personligt album!! Og tak fordi du er så god til at fortælle ... det er så sjovt at læse!

  SvarSlet
 13. Hvor er det da bare et FEDT album. Du har haft mange lækre møbler må man sige. Lige noget for en gammel antikhandler som mig - haha.
  Du har nu også brugt en del lækkert pynt til dit album som jeg nok gad ha fingrene i ;) Glæder mig til at se næste del af møbelkataloget - thihi.
  Knus.

  SvarSlet
 14. Så koselig og flott album du har laget. Og koser meg glugg ihel av og lese de gode historier du forteller.
  Og så minner det meg om mine danske fastere og min mormor som jeg hadde i Danmark:) Som desverre er døde alle sammen.
  klem bente:)

  SvarSlet
 15. Super flot album, mange fede detaljer.
  Jeg kommer til at tænke på min barndom når jeg ser de gamle møbler.
  Knus Bodil

  SvarSlet
 16. Underbart album med härliga detaljer Du gjort.
  Ha det så gott.
  Kram Atti.

  SvarSlet
 17. Sikke et flot album og sikke en flot håndskrift du har! Sjovt at se de gamle møbler! :)

  SvarSlet
 18. Hvor er det fantastisk at se alle de smukke gamle møbler og alle de andere smukke sager på billderne. Det er jo noget at en special vægt du har der, smiler. Hvor fik du lavet det lille skrivebord flot, hvem ville ikke eje sådan et:)
  Et rigtig flot album du har lavet, skønt papir og flot pyntet.
  Tak for kikket:)

  Knus

  SvarSlet
 19. Kanonfint album med mycket att kika på
  Kraaaaaam

  SvarSlet
 20. Hvor er det dejligt at se du kan bruge din primie.
  glæder mig til at se mere af det du laver:-)
  knus Sanne

  SvarSlet