Translate

mandag den 6. august 2012

Slut på "Mit hjem er mit slot"

Her er omslaget, jeg er ikke helt sikker på det er færdigt, måske der skal lidt blomster pynt nederst i højre hjørne. Max og jeg har siddet og snakket om alle de møbler vi har haft, og kommet frem til at jeg i en lang periode ikke har haft fotografiapparat, for der er en hel del vi ikke har billeder af, desvære, men ellers var albummet blevet en "telefonbog"
Jeg har gemt "Det japanske skab" til sidst, og det har fået en dobbelt side, vi kørte (for mange år siden) til en villa i Vedbæk, ejerene skulle til Amerika, for at arbejde der et års tid, og ville fremleje deres hus ud medens de var væk, de havde sat en del møbler til salg,  jeg kom efter en spisestue til 8.000, men den var grim og hverken Max eller jeg ville have den, men jeg kunne ikke få øjnene fra dette skab, og spurte om det ikke var til salg, først sagde damen nej det skulle til opbevaring, vi talte lidt frem og tilbage og til sidst ringede  hun til sin mand og spurte om hun måtte sælge det, megen snak frem og tilbage, og hun fik lov at sælge for 12.000, så for den gamle kræmmer i mig, hvor ærgerligt, sagde jeg, jeg står her med de 8.000 som jeres spisestue kostede, dem vil jeg gerne give for skabet,  hun prøvede igen at ringe til manden, men denne gang kunne hun ikke få fat i ham, så lagde jeg mit kort og sagde mit tilbud stod ved magt. og vi kørte hjem, om aften blev vi ringede op og fik besked om at skabet var vores for de 8.000 og så skal jeg ellers love for der kom gang i flyttebilen og flyttetæpperne, inden vi gik i seng stod skabet i vores hjem.
Jeg har købt og solgt mange ting igennem tiderne, og husker ikke hvad jeg har givet for ret meget af det, men nettop denne handel står knivskarpt i min erindring.
Skabet, hvis man kunne kalde det det, for udover to små låger foroven og en lille skuffe i midten var det kun til pynt, det var lavet i dybdelak med sorte blomster motiver under den rødbrune lak, de lyse motiver var japanske landskaber i relief maling, utroligt smukt, jeg turde næsten ikke sætte noget på hylderne for ikke at ridse dem. Det virkede nærmest som et kæmpe "smykkeskrin" jeg håber billederne kan fortælle det jeg ikke kan hvis i forstører dem op.
Det var så slut på det famøse møbelalbum, jeg vil gerne takke alle dem der orkede at kikke med, og som gav sig tid til en lille kommentar, albummet (som jeg ikke rigtig gad) er lavet for at glæde Max, nu har han så det at kikke i hvis han ikke forstår hvor tiden er blevet af.
knus morkaren.

31 kommentarer:

 1. Det skab er da helt specielt! Det havde jeg sgu også købt hvis jeg havde fået chancen.
  Er du ikke selv glad for albummet nu du er færdig? Jeg synes det er super fedt!
  God ny uge til Jer. Og tak for alle dine søde kommentarer hos mig.
  Knus.

  SvarSlet
  Svar
  1. Joeee Pips, men jeg er nok (i første omgang) mest glad for det er færdigt, men senere kan vi jo kikke og tale om gamle dage. knus morkaren.

   Slet
 2. Jeg synes, at dit møbelalbum har været fantastisk . Jeg elsker gamle møbler. Vores stue er møbleret med gamle mørke udskårne egetræsmøbler, det er der ikke så mange mennesker der har længere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, Inge der er ikke så mange der hænger ved de mørke møbler, men jeg har altid elskede dem, men efterhånden som man bliver ældre vinder de lyse træsorter alligevel ind, måske fordi øjne ikke er så gode mere. knus morkaren.

   Slet
 3. Nåeh, Karen .. der er vist en god kræmmer gemt i dig ;) Dejligt du fik dit skab og det ser da også flot ud. Nu kan du og Max så nyde albummet med de gamle møbler - og du må i gang med et nyt projekt.

  Knus Jytte :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Jytte, og hvad skal det være? denne gang vil jeg selv bestemme. knus morkaren.

   Slet
 4. Det skab er godt nok også flot, så det var jo heldigt, at du fik det dengang.
  Jeg synes det var en sjov idé med det album - håber din mand er glad for det.

  SvarSlet
 5. Det er det skønneste album! ..og jeg kan da slet ikke forstå at du ikke var så vild med at lave det ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nok fordi det ikke var min egen ide Jette, det er trods alt mange år siden jeg holdt op med at lave "bestillings arbejde" men tak for alle jeres søde kommentarer. knus morkaren.

   Slet
 6. Åh, det var et meget specielt skab - og meget smukt arbejde.... det var lidt af et fund....

  SvarSlet
 7. Super flot album du har lavet.

  SvarSlet
 8. Det har vært så morsomt å følge deg gjennom dette flotte album og dette skapet var jo så nydelig og meget spesielt:)
  Nå gleder jeg meg til å se hva du finner på nå:) Ha en riktig så fin kveld:) Klem bente:9

  SvarSlet
 9. Sikke et fantastisk møbel Karen,
  jeg har set et før dit, og de er meget kunstfærdige lavet.
  Godt for dig du er færdig med din mands møbel album :-)
  Knus,Dorthe

  SvarSlet
 10. Dit album er blevet super flot
  Det skab er da helt specielt
  Håber du kan glæde dig over albumet sammen med Max, selv om det var din mands ide :o)

  SvarSlet
 11. Superflot album, du har lavet.

  SvarSlet
 12. Så utrolig flott album du har laget!
  Lekre detaljer:)
  Ha en fin kveld, klem:)

  SvarSlet
 13. Jamen altså et album !
  Sikke mange flotte og spændende ting I har / har haft. Og historien om det japanske skab er da bare sjov. Du er åbenbart en krejler... som vi siger her. Og det overrasker mig slet ikke.
  Tak for kigget i dit og Max møbelalbum.

  SvarSlet
 14. Dit album er blevet super flot, og ja en krejler der tar kegler du er sku go er du.. fin historie og tusind tak for kikket ind i dit fine album det har været spændende at følge.

  SvarSlet
 15. WOW, that cabinet is amazing! Love your idea of a furniture album.

  SvarSlet
 16. Skønt skab, det er altid de anderledes historier man husker bedst. Og historien om skabet er da anderledes. Jeg gætter på at du og Max, aldrig ville have solgt det for 8.000 kr =D
  Dejligt album,og jeg vil glæde mig til at se, hvad du nu vil lave =D

  SvarSlet
 17. Det er da blevet et helt fantastisk album du har fået lavet... og super dejlige billeder af alle de lækre møbler... hold da helt op.... Knus

  SvarSlet
 18. Det er et super skønt og nostalgisk album, der rummer masser af gode minder. Ha en god dag.

  SvarSlet
 19. Wow, så stilig.
  Jammen må du ha en god porsjon tålmodighet,
  som har laget dette flotte albumet.

  SvarSlet
 20. Rigtig god historie med det Japanske skab,
  det er jo også det der gør det hel så specialt godt.
  Samtidig med, at der er en masse lækker møbler og du får
  pyntet flot, med små detaljer som passer, fortæller du også en
  god historie:)
  Det er et meget smukt skab og jeg er enig med dig i, at mørke
  møbler også er smukke. Men de lyse møbler er støvet ikke så nemt at se, ha ha

  Glæder mig til at se, hvad du finder på....til det næste album

  knus

  SvarSlet
 21. Det albumet blir ett "minne för livet" och till dina efterkommande... Härligt! :)

  SvarSlet
 22. Helt fantastisk! Både historiene dine, møblene og de flotte sidene du har laget! Takk for at du har delt det med oss, jeg synes jeg har blitt så godt kjent med deg gjennom disse sidene!
  Klem Unni

  SvarSlet
 23. Hej Karen

  Nu er jeg jo ikke så stærk i alt det her, men via den lokale scrapbutik har jeg fået hjælp. Man køber en pude med embossing lim i, når den er tom, kan man få en refil med lim, som man hælder ned i puden og så køre det der ud af. Glimmeren er også special til embossing og jo det skal varmebehandles:)

  knus Jette

  SvarSlet
 24. wauw hvor er albummet endt flot ud!! det er altid spændende at høre dine fortællinge på denne blog, en stor fornøjelse er det at følge med!

  SvarSlet
 25. Det er så koselig å lese fortellingene dine, kjenner at jeg savner min bestemor som også var en flink forteller:)
  Kjempenydelig album!!
  Klem fra Gunn

  SvarSlet
 26. så flot de album blev og en sjov historie om de skab, jeg tror heller ikke jeg har billeder af de utallige møbler vi har haft gennem et 42 årigt ægteskab for ikke at tale om farver på vægge og inventar
  Du må have en god weekend
  knus Pia

  SvarSlet
 27. Tak for kigget Indien fine bog Karen, den er virkelig blevet fin. Sissel en skov historie med skabet;-) god weekend til dig.

  SvarSlet