Translate

tirsdag den 12. marts 2013

Endeligt mit "mandealbum"

Det har været længe undervejs, men nu er det færdigt, jeg blogger det i to omgange for ikke det skal blive for kedeligt, det er jo kun de mænd/drenge der har været i mit liv. Den meget store væltepeter på forsiden takker jeg Bodil for, hun sendte den (uopfordret) til mig, hvor er det dejligt med alle de søde venner man får sig her i blogland, syntes i ikke?

Første side er min farfar, han døde før jeg blev født, han var brøndgraver, og blev levende begravet i en brønd der styrtede sammen om ham, kun en hånd stak op, han var død inden man fik ham halet op, efterlod sig kone og ti børn. 

Den ældste af hans børn er min far, han og min mor boede i "Taulov skov" som dengang var rigtig ude på landet, de fik tre børn sammen (hvoraf jeg er den yngste)  inden min mor (som var Københavner) fik nok af både mand og landlig idyl, og flygtede til København med min ældste bror og mig, min bror Calle var hos min farmor da det skete, og da min mor vendte tilbage for at hente ham havde hun fortabt retten til ham, fordi hun ikke havde taget ham med, med det samme, så han er vokset op hos min far.

Ældste bror Niels vil jeg ikke skrive så meget om,  han var ondskabsfuld slog mig tit når vi var alene hjemme, jeg lovede mig selv som barn: når jeg bliver stor vil jeg ikke kendes ved ham eller have noget med ham at gøre, og det har jeg holdt.

Så er der Calle 1½ år ældre end mig, som jo er vokset op hos min far, han stak til søs som fjorten årige, så da jeg blev stor nok og prøvede at få fat i ham var han på den anden side af jorden, vi blev snydt for en fælles barndom, men jeg har så siden konstateret at han er den af mine brødre som jeg ligner mest, vi nåede at komme hinanden meget nær og blev virkelig fortrolige via besøg og mail, han døde desvære for nogle år siden, jeg har lavet et mindealbum, men følelserne har forhindret mig i at lægge det på bloggen.

Da min mor så kom til København fik jeg et par brødre mere (det er jo den slags der sker) her er Ole, min barndoms helt, han var tre år yngre end mig, familiens fodboldspiller den bedste beskytter og legekammerrat man kunne ønske sig.

Og så lille Per, han var mindste bror, fem år yngre end mig, så vi legede ikke så meget, det var mere sådan at Ole og jeg skulle have ham "på slæb" og passe på ham, vi fik en hund som hed Rasmus som Per knyttede sig meget til, de cyklede lange ture med, og Per havde vandflaske og skål med så Rasmus kunne få en tår vand på vejen.

Og så er der jo min første kæreste eller "kysseven" Bent, billederne er taget i Sverige, hvor vi tog over med min veninde Rita, Niels og Ole, det er Rita der har taget billedet, og morkaren der sidder der og putter sig hos Bent.
Hvis i stadig er med, kommer der flere sider, jeg føler lidt jeg blottere mig, men at vise disse sider uden kommentarer, ville da også være mærkeligt, og jeg skriver kun sandheden, det kommer man nu en gang længest med. 
Tusind tak for alle de søde kommentarer de varmer meget måske især når indlægget er af så personlig karakter som dette.  knus morkaren.

34 kommentarer:

 1. Sikke et dejligt album over mændene i dit liv - jeg giver dig fuldstændig ret, sandheden skal være en del af sådan et projekt, for ellers skal man lade være...
  Glæder mig til fortsættelsen :)

  SvarSlet
 2. Det er blevet rigtig godt, og med ærlighed kommer man længst

  Sjovt med de små detaljer også fra før din tid, sådan noget er altid spændende

  SvarSlet
 3. ihh altså karen , super fint album, det er da ikke spor kedeligt

  SvarSlet
 4. Er helt enig flot og personligt album som er rigtig interessant at læse om. Det er aldrig kedeligt når mennesker gir lidt af sig selv :)

  SvarSlet
 5. Altså morkaren hvor er det et super lækkert album, så mange fede detaljer. du har virkelig ramt noget der. Glæder mig til forsættelsen:-)
  Knus Sanne

  SvarSlet
 6. Det er bare et helt fantastisk album du har lavet over mændene i dit liv. Jeg glæder mig til fortsættelsen.

  SvarSlet
 7. Kære Karen et super skønt mande album du kar lavet. Stort arbejde og faktisk også glad for at se og læse dine kommentarer til de enkelte sider. For på tros af vi har kendt hinanden over 25 år. Så er det ikke alle dine brødre jeg har set billeder af. Og så er det jo skønt du har lagt dem ud på din blog med skønne kommentarer og smukke Loer som passer fint til de enkelt billeder. Mange knus fra Lise.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ps. Jeg glæder mig også til at se og læse resten. Knus

   Slet
  2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

   Slet
 8. Sikke et fint album... og det må da egentlig være lidt sjovt at se tilbage på mens man laver det...

  SvarSlet
 9. Hvor er det et flot album og den historie du fortæller, gør det ekstra godt. Forstår god hvis det har været svært for dig, jeg har ikke mod på sådan et album. Min barndom har være alt andet end god, men måske en dag, er jeg lige så modig som dig. Dejlig du nåede at lære din bror at kende imens tid var:)

  Bilferie med børn, det lyder som en ren gyser, når min søn når der til

  God aften, glæder mig til at se fortsættelsen:)

  SvarSlet
 10. Det er et rigtig fint album du har lavet, jeg syntes også det er en super god ide med sådan et album, spændende at læse om;-)

  SvarSlet
 11. Et dejligt album med dine mænd, Karen,
  både glade og triste oplevelser, sådan som livet
  jo er! Sikke mange dejlige billeder du stadig har fra din ungdom og barndom.
  Knus,Dorthe

  SvarSlet
 12. Hold op et dejligt og personligt album... og dejligt du skriver det du føler... vi har vel alle sammen skeletter gemt i skabet og i familien... glæder mig til at se mere og læse din beretning... Go' aften...

  SvarSlet
 13. Hvor er det dog et super flot album, du har fået lavet om mændene i dit liv med så mange lækre detaljer, og de dejligste beskrivelser du sender med:-)))
  Jeg glæder mig til at se og læse resten af din historie om dine mænd:-)))))
  God aften til dig og Max:-))
  Knus Lise

  SvarSlet
 14. Prøver igjen:) så flott album om dine menn i ditt liv:) så flotte historier du skriver til dine bilde og heder har du brukt mange flotte diesel, gleder meg til resten:):) klem Bente:)

  SvarSlet
 15. Sikke et flot personligt album!
  Rigtig god aften.

  SvarSlet
 16. Ohhh Wow...wat een mooie mannen allemaal!!
  Heel mooi gedaan Morkaren.

  liefs

  Nelleke

  SvarSlet
 17. Wowwwww super flott album og kjempefine detaljer!!!
  For en god ide`! :)

  ♥ klem, Inger

  SvarSlet
 18. Super sejt album, og sikke nogle skønne historier der følger med :)
  Hav det rigtig godt og tusind tak for alle dine søde kommentarer på min blog.
  Knus fra
  Dorthe :)

  SvarSlet
 19. Super fed album du har lavet - over mændene i dit liv, samt skønne fortællinger.
  morkaren du er en sand mester til disse album og en god fortæller.
  Knus Bodil

  SvarSlet
 20. Det er et dejligt album, du har fået lavet. Tak fordi du deler med os. Det er spændende at følge med i dit liv og lære mændene i dit liv at kende med både gode og dårlige oplevelser. Flot lavet.

  SvarSlet
 21. Sikke et fantastisk og meget personligt album, glæder mig til at se resten.
  Ja, vores hobby er fantastisk og den bliver endnu bedre når den som her kan bruges til en rejse igennem livet på både godt og ondt!!
  Da jeg mistede min mormor lavede jeg et mini album om hendes liv det var helt sikker en del af min sorg bearbejdelse og et album jeg elsker højt
  Tak fordi du deler dette meget personlig album ;O)

  SvarSlet
 22. Sikke et skønt album, du er en fantastisk fortæller. Glæder mig til at se resten.

  SvarSlet
 23. Karen Karen helt underbart album och vilken härlig berättare Du är, och så fina bilder Du har av Din familj.
  Önskar Dig en fortsatt trevlig vecka.
  Kram Atti.

  SvarSlet
 24. Et utrolig flott album og jeg elsker å lese dine kommentarer:)
  Klem fra Gunn

  SvarSlet
 25. Oh so much loving family history!! I love what you did with these pictures and stories!

  Hugs,

  SvarSlet
 26. Sikke et flot album og tak fordi du deler :-)
  Knus

  SvarSlet
 27. IMPONERENDE album!!! Jeg synes det er monster flot af dig. På denne scrapmåde, kan man jo få gjort status over sit liv løbende, og mange gange.
  Jeg er misundelig på dig, at du i det hele taget har alle de billeder. Jeg i en alder af "kun" 46 mangler mange, og ville aldrig kunne dokumentere mit liv i billeder.
  Derudover er det tillige et meget flot lavet album.
  Håber også det går fremad med din genoptræning og helbreddet i al almindelighed.

  SvarSlet
 28. Uha et album - sikke et minde. Jeg så det godt i morges - men der havde jeg ikke tid at lægge en ordentlig kommentar :) så den får du nu.
  Jeg er imponeret!!! Det album er da for fedt! Og det bedste er jo næsten de små historier der følger med. Tænk at du rent faktisk har så mange billeder - der kan jeg slet ikke være med.
  Tak for du deler det med os - og jeg nyder ihvertfald altid din blog :)
  God onsdag.
  Knus.

  SvarSlet
 29. Så flot et album - hvor har du mange billeder med - og hvor er det dejligt at du knytter alle kommentarerne til! :)
  Så jeg glæder mig til at se "næste kapitel" af familekrøniken.
  Ha' en dejlig aften begge to :)

  SvarSlet
 30. wow for ett flott album du trenger ikke å være red for at det skal bli kjedelig å lese,du skriver så fint at jeg klarer ikke å stoppe opp. du er flink til å ordlegge deg og ha på de rette bildene til den rette teksten.) gleder meg til fortsettelsen:)

  SvarSlet
 31. wow super flot album med alle dine mænd, så lækkert dekoreret

  SvarSlet
 32. Sikke et fantastisk skønt album med en masse gode minder og historier i. Det er bare en kanon god idé. Ja, vi møder mange super søde mennesker i denne hobby og det er en af de ting, som jeg gang på gang bliver bekræftiget i. Vi er bare SÅ heldige ;-)

  SvarSlet