Translate

søndag den 8. juni 2014

Et farvel til min dejlige kat.

Rufus, kaldet Fusse er her ikke mere, det er tungt at sige farvel til et elskede dyr man har haft i 13 år og været knyttet tæt til, han var 4½ år da vi hentede ham i "kattens værn" håndsky og så usikker at han det første døgn tissede på køkkengulvet selv om der stod en tissekasse med rent grus som jeg havde vist ham, men lidt efter lidt faldt han til, kun når børnebørnene kom og han hørte deres høje stemmer på trappen gemte han sig bag Maxs seng og kom først frem når han hørte døren smække efter dem, men som børnene blev stører og stemmerne gik ned i et lavere leje gik det bedre. Han blev godt forkælet og frækkere og frækkere, (det bliver katte hvis man er god ved dem) første gang vi tog ham med i sommerhuset lå han 6 timer bag sofaen og gemte sig før han forsigtig kom frem for at få lidt mad, senere blev han så glad for at komme med på landet, og ville nødig med hjem igen.
Den sidste tid har han skrantet, tabt sig utrolig meget, jeg kunne se hans lårknogler igennem skindet, så i onsdags ringede jeg til min dyrlæge, hun kom og sagde han havde fået en stofskifte sygdom, som der nok  kunne gøre noget ved med operation eller medicin, men da han jo var over 17 år blev vi enige om det skulle være slut, aflivningen foregik på det lille bord vi har i køkkenet, han nåede hverken at blive bange eller usikker, han fik en bedøvelse i låret, og kom ned på gulvet, der gik han og saksede lidt på benene, kastede op og lagde sig ned og sov, dyrlægen (den bedste i København vi har brugt hende i over 40 år) klippede hår af et forben og sprøjte-de giften direkte i en blodåre, det foregik så stille og roligt, medens jeg sad med hans hoved i min hånd. men vi savner ham utroligt, det tager nok nogen tid før vi får det på afstand. 
knus morkaren. 

22 kommentarer:

 1. Puha, det lyder hårdt!
  Knus herfra.

  SvarSlet
 2. Uha det er aldrig rart. Det trækker tåre hos mig.Lige så meget jeg savner at have kat, lige så meget kan jeg undvære den del af forholdet.

  SvarSlet
 3. Åh, det er jeg ked af at læse. Heldigvis lever minderne. Knus 10na

  SvarSlet
 4. Altid utroligt svært at sige farvel til sine kæledyr og føler med dig... kom endda til at knibe en tåre for ved jo godt hvordan det er.... får også altid min dyrlæge til at komme hjem til mig når det er den beslutning så de kan sove ind et trygt sted som ikke lugter af dyrlæge og fare.... Knus og kram

  SvarSlet
 5. Øv, det er noget af det hårdeste at tage afsked med sine elskede dyr, blev helt rørt af at læse dit indlæg. Men dejligt at han har haft en masse gode år hos jer.
  Knus Karina

  SvarSlet
 6. Thank you very much for your kind words regarding the loss of our Cecil. He'll be in our hearts forever.
  I'm so sorry to hear that you lost your sweet cat too. It's always heart breaking when a beloved pet leaves us but I can't imagine living without cats. They have so much to give. Rufus had a wonderful life with you and knew that he was loved.
  Sending a very big hug,
  Julia

  Hugs,
  Julia

  SvarSlet
 7. De kære dyr er jo en stor del af vores familier, de fylder meget og vi elsker dem højt så den dag vi må sige farvel er altid en svær dag. Knus og mange varme tanker til dig og Max.

  SvarSlet
 8. Nåårhh... det er hårdt at sige farvel til sådan et bette pus!
  Men dejligt han fik et godt langt liv hos jer.
  Knus.

  SvarSlet
 9. Kram til jer! Det er hårdt at skulle af med de små firbenede der jo er en del af familien!

  SvarSlet
 10. Jeg føler med dig. Ved udmærket hvor hårdt det er, da vi selv måtte sige farvel til vores elskede hund lige før jul sidste år, for de bli´r jo en af familien også. Men heldigvis ved vi jo godt, at det bli´r nemmere at bære efterhånden, men det er bestemt slet ikke nemt i starten og man savner dem sååå utrolig meget,og der går rigtig mange varme tanker til jer begge to herfra, det er helt sikkert.

  SvarSlet
 11. Hvor jeg føler med jer begge to - men trods alt var det nok den rigtige beslutning for Fusse. Han fik jo mange gode år hos jer og det er det der tæller i den sidste ende. Men svært er det - så I får lige et trøste knus fra mig.

  SvarSlet
 12. Mange tanker til jer begge. Nej det er aldrig rart når man når til at skulle sige farvel. De bliver jo en del af familien.

  SvarSlet
 13. Sender deg mange gode klemmer og varme tanker, Karen!

  SvarSlet
 14. Kære Karen.
  Det er aldrig sjovt at sige farvel. Han fik et godt og dejligt hjem.
  Knus og kram herfra

  SvarSlet
 15. Hvor trist at hører Morkaren.
  Men jeg er sikker på, at han har det godt , der hvor han er nu.
  Min kære svigerfar sagde til os, da vi fik vores første hund.
  "I købere jer en glæde, men også en sorg" Og det er jo rigtig.
  Sender jer mange knus og tanker💖

  SvarSlet
 16. Så trist og jeg føler virkelig med deg, slik er det når vi er utrolig glade i våre små kjæledyr,klem bente:)

  SvarSlet
 17. Det er aldrig nemt at skulle skille sig af med et dyr som man har knyttet sig til gennem mange år, men engang imellem må man tage den tunge beslutning af hensyn til dyret. Du gjorde på den rigtige og mest afslappede måde nemlig ved at få dyrlægen hjem, så katten ikke blev bange og fustreret. På den måde fik I også en rar oplevelse midt i sorgen. Sender jer mange varme tanker. Knus Lise

  SvarSlet
 18. Tänker på Dig Karen, sänder Dig många många varma kramar och även till Max.

  Stort tack för Din omtanke av våran Empress, saknaden är så stor både för oss och dottern Jewett.

  Jag önskar Er allt gott i Er svåra stund Karen & Max.

  Kramar Atti.

  SvarSlet
 19. Sänder en stor varm kram till dig!

  SvarSlet
 20. Det är svårt när ens husdjur går bort, en saknad så stor och tårarna trillar ner på kinden. En stor kram till er båda.
  Ulla

  SvarSlet
 21. Så trist å høre Karen. Jeg føler med deg og sender mange varme klemmer.
  Klemmer,♥༺✿༻♥Inger

  SvarSlet
 22. Kære Karen,
  Ja det er trist at sige farvel til et elsket dyr, her har vi også måttet aflive en kat, og en blev kørt ned ! Jeg kan kun give et knus, ord hjælper ikke så meget!!
  Knus,Dorthe

  SvarSlet