Translate

onsdag den 17. december 2014

17. december. Lause viser farmor sine tegninger.

I dag vil jeg vise to billeder fra klippe/klistre festen, Lause viser mig stolt sine tegninger, disse er kul og pastelkridt, hun udvikler sig hurtig, jeg er meget stolt af hende, hun er jo trods alt kun 17 år, men med min fortid inden for kunsten er det så vigtig for både hende og mig at jeg ser alt hvad hun har i sin mappe.

Der var så ikke så meget jul over dette, men jeg skal ud og koge klejnerne, det var meget strengt for mig at stå op så længe i går, men jeg havde "varmemad"og Max gik og rydde op efter mig, og så gik det, når klejnerne er kogte skal jeg i gang med at lave sylte, det laver jeg også hvert år til jul, Max og Kim elsker min hjemmelavede sylte, Kim sagde for et par år siden: mor du må ikke dø før jeg har fået din sylte opskrift, så han må sørge for at få den gamle kogebog jeg fik af min mor for 63 år siden, da jeg var 16 år.
Det var så alt for i dag, og jeg husker ikke hvem der skrev hvad, men jeg har da også en gammel "klejne rulle" og det at "vride" dem er ikke noget at snakke om, det kan jeg næsten i blinde, mit problem er svimmelheden, jeg står med maven op af bordet for at holde balancen og det at holde sig opret ståemde gør at jeg spænder så meget i ryg og ben, og så får man ski** ondt og bliver mega træt. tusind tak for alle de søde kommentarer, vi ses i morgen igen. knus morkaren. 

20 kommentarer:

 1. Skønne billeder i den mappe - hun er da rigtig dygtig!
  Ja, det er et stort arbejde med at lave sylte - jeg springer over, hvor gærdet er lavest- og køber det færdiglavet. Ellers fik vi aldrig sylte! Men elskede også min svigermors - det smagte bare fantastisk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er ikke så besværligt som det lyder, flere har bedt om opskrift, den kommer senere. knus

   Slet
 2. Det er super flotte tegninger og billeder Lause laver.
  Pas nu på dig selv her i juletiden. :-)

  SvarSlet
 3. Super flotte tegninger og billeder dit barnebarn laver... og som Gitte skriver, pas nu godt på dig selv

  God eftermiddag

  SvarSlet
 4. Hvor er hun dygtig. Jeg håber, at hun bliver ved!
  Gid aften.

  SvarSlet
 5. Hun er altså super go' den pige! :)
  Godt at du og Max kan hjælpe hinanden, så det glider det hele.
  Der var ikke nogen sylte i hele verden så go' som min mormors - jeg nåede desværre bare aldrig at få opskriften.
  Rigtig god 17.december til dig og Max :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Har du lyst at prøve Jette, så kommer opskriften senere. knus

   Slet
 6. Wauw hvor er det nogle flotte tegninger....sikke et talent...bare det mig:-)))
  Kan du ikke sidde evt på en høj stol, mens du vrider klejner, så du ikke belaster din ryg så meget. God arbejdslyst med både klejner og sylte....håber at familien forkæler dig ligeså meget, som du forkæler dem:-))))
  Kh. Lise

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er svære end man tror, jeg skriver lidt mere om det senere. knus

   Slet
 7. Det er godt nok en dygtig pige du har der. Mon ikke hun har arvet dig talent ?

  Flot med sådan en gang klejnekogning og så sylte også. Ærgerligt du bor så langt væk, ellers ville jeg komme forbi og smage. Jeg elsker sylte.......når man ved hvad der er i.
  God arbejdslyst. Og hvad med at bruge en stol, eller kontorstol ? det gør jeg når ryggen driller, og jeg skal stå længe......

  SvarSlet
  Svar
  1. Stole problemet skriver jeg om senere, knus

   Slet
 8. Lause bliver da dygtigere og dygtigere - din andel af hendes genmasse, slår tydeligt igennem ;o)
  Kan du ikke rulle dejen ud på spisebordet (evt. på noget bagepapir), så du kan sidde ned, "standse" (haha) klejnerne ud og vride dem? Så er risikoen for at falde noget mindre :)
  Mon du vil dele din opskrift på sylte? Ikke at vi plejer at spise det - min mand har for en del år siden forsøgt sig med et grisehoved, vi fik forærende (resultatet blev faktisk godt!), men en opskrift der er så god, at du ikke må stille træskoene før den er videregivet - dén må da være et forsøg værd :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Grisehoved er det bedste, men svært at få fat på, hvis man ikke lige er forlovet med en slagter, men det kan gøres med andre dele af grisen, opskriften kommer senere. knus

   Slet
  2. Ja, det er faktisk ikke så ofte, man ser et grisehoved i køledisken, hverken hos slagteren eller i supermarkedet... Det skulle jo også nødig skræmme folk, så de helt holdt op med at spise kød :D Grisehaler, grisefødder o.lign. er der heller ikke mere - måske gået hen og er blevet en eksportvare?
   Men du har ret, MorKaren, andre dele kan bruges - f.eks. boven.
   Eller kalvesylte... Den bliver straks vanskeligere at finde på grisen ;o)

   Slet
 9. Super flotte tegninger, hun har det ikke fra fremmede : ))
  Håber du tager tingene i små bidder, så det ikke bliver for hårdt for dig. Dejligt at Max er så god til at hjælpe til : )
  Rigtig god aften

  SvarSlet
 10. sikken et talentfuld barnebarn du har. Utrolige flotte tegninger og pas nu på dig selv

  SvarSlet
 11. Hej Karen, hvor er hun da bare dygtig den Lause, men hun har det jo ikke fra nogen fremmed kan vi se. Hendes billeder er bare super flotte, og jeg kan godt forstå, du er stolt af hende, hvem ville ikke være det.
  Godt du fik klejnerne færdige uden for mange problemer, og at MAx er så flink til at hjælpe dig. Du skulle prøve at spørge kommunen om en ståstol, den er bare alle tiders hjælp når man skal lave noget i køkkenet. Jeg fik en af arbejdsformidlingen helt tilbage, da jeg var på arbejde og blev opereret i ryggen første gang, og den er bare guld værd, for så slipper du lige nøjagtig for alle de spændinger, og skal ikke bekymre dig om at læne dig mod noget. Jeg kan sende dig billeder, hvis du gerne vil se mere om den, bare sig til, men jeg er siker på, den vil være guld værd for dig. Knuuuuuuuzer

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Maryann, tak for din hjælp, men det er ikke så enkelt, Jeg ved ikke om du er klar over min svimmelhed skyldes hele to blodpropper i hjernen,(jeg kunne ha været død) virkningerne er forskellige fra person til person, nogle taber evnen til at tale eller bliver nærmest senile, jeg har tildels været heldig, jeg kan godt savle lidt, bide mig selv i kinden eller tungen og husker ikke så godt mere, men det værste er nok svimmelheden, jeg har selvføgelig været igennem utallige undersøgelser, og Frederiksberg kommune er en dejlig kommune at bo i når det kniber, vi får besøg to gange om året og hvis jeg ringer, jeg fik en rollator til gade brug, men da jeg så også faldt gang på gang her i lejligheden bar Max rollatoren op og ned af trappen, det ringede jeg til kommunen og fortalte, fik besøg og en rollator mere fjernede alle dørtrin, og sat extra støttegreb op på badeværelset, jeg blev godkendt til en indvalide lejlighed med elevator og altan, den går vi og venter og glæder os til, jeg fik også en stol til køkkenet, men den er jeg ikke glad for, jeg kan kun bruge den ved vasken hvor jeg kan lukke døren op, og få mine ben ind i skabet, alle andre skabe er der jo hylder i, hvis du forstår, men den ståstol du omtaler vil jeg gerne høre lidt mere om. knus

   Slet
 12. Sikke nogle flotte tegninger. Kan godt forstå, at hun gerne vil vise dem til dig.

  Sylte er ikke min favorit. Jeg skal nok spise det, hvis det er, men er der buffet, finder jeg som regel noget af det andet. Det gør jo heller ikke så meget - der er jo nok at vælge imellem her i juletiden ;)
  Jeg/min mand har haft samme "udfodring", for hans mormor lavede i mange år forloren skildpadde til julefrokosten og den skulle ikke bare gå tabt, hvis hun pludselig gik bort. Vi fik derfor aftalt en dag, hvor vi stod og lavede det sammen - først fælles indkøb, så vi fik de rigtige mærker mm, dernæst lavede min mand og hans mormor det og jeg skrev opskriften af med alle de fif undervejs, der gør det til hendes version. Vi har senere lavet det og det smager vist lige som det skal og faktisk tror jeg, at hun nyder, at et af børnebørnene er så vild med den ret, at det absolut ikke må gå i glemmebogen.
  Håber, du får mulighed for at slappe lidt af idag. Det lyder til at det er tiltrængt :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Rørende som i klarede mormors opskrift, forloren skildpadde, har jeg aldrig lavet, der skal jo små fiskeboller i og bare at nævne fiskeboller her i huset er nok til at flere udvandre. knus

   Slet