Translate

søndag den 12. maj 2013

Lidt mere "kvindealbum"

Her er så siden med Maxs mor og søstre, jeg har aldrig været uvenner med nogle af dem, men det nære varme vendskab eksisteret ikke, farmor meldte ud da hun hørte vi ville giftes: svigermor det vil jeg ikke være, jeg var kun 19 år og blev så forskreget at jeg aldrig har sagt du til hende, så efterhånden som ungerne blev støre blev det til farmor, den ældste søstre var 15 år ældre end mig og den yngste 3 år yngre, ingen af de to fik børn, senere kunne jeg mærke farmor fortrød sin måde at være på, men hun var ikke så stor at hun kunne få forholdet til at blive mere normalt, og jeg havde virkelig respekt, min mor var 45, men Maxs var 60, så i mine øjne en virkelig gammel dame man skulle have respekt for, og det havde jeg.

Derimod var tante Ellen vidunderlig, hun elskede mig uden forbehold fra vi sås første gang (og det var gensides) hun var født i 1880 søster til Maxs farfar, selv fik hun ingen børn, så hun elskede vores unger, måske fordi vi var de eneste der havde børn i familien, hun sagde altid vi skulle føre "generne" videre, ville meget gerne på besøg (hvad hun også tit kom) men hun ville ikke hjem til plejehjemmet igen, jamen tante vi skal da i seng sagde jeg, gå i bare i seng, jeg kan sagtens sidde her i den gode lænestol og sove, og da vi sagde nej du skal altså hjem tante, så kunne hun pludselig ikke gå, det endte altid med at Max måtte have en nabo til at hjælpe med at bære hende i "guldstol" ned af trappen, det lille billede er fra vores sommerhus, Max kørte først mig og ungerne derop, og så hentede han tante Ellen, og hun nød det, på hendes hylde havde hun en lille krukke med knogler og aske efter et kært kæledyr, derfor katten. 
Hun havde været gift med en russisk finansfyrste, da revolutionen kom, var det så heldigt at tante ophold sig i sin lejlighed i Paris, så hun slap med livet i behold, men manden hørte hun aldrig fra, hun havde rejst så meget og klagede over hun var blevet for gammel, du kan da bare tage Karen med, til at passe på dig sagde Max, det har vi da ikke råd til sagde jeg, ja men hvis du vil tage med mig Karen skal jeg nok betale for dig, og inden jeg kunne nå flere indvendinger var jeg på vej til Mallorca  i tre uger med tante, en vidunderlig tur, vi rejste i marts og aldrig har jeg været så solbrændt, som da jeg kom hjem igen, tante fortalte mig så meget om sit liv i Rusland og Paris, vi kom rigtig tæt på hinanden til trods for alderforskellen, tante blev 96 år, og vi var hendes hoved arvinger.der er flere der syntes jeg skulle skrive en bog, jamen det har jeg da gjort, da jeg købte min første PC i 1995 var det for at skrive mine erindringer, lave slægts forskning o.s.v.
Jeg har ligget lidt underdrejet i et par dage med maveproblemer, så derfor har jeg ikke været på blogrundfart. men jeg vil da takke for de mange venlige kommentarer, og til dem der undre sig over jeg kan huske så meget: jamen det er jo mit liv, og i får kun et meget lille indblik i det, det ville da være mærkeligt at se alle mine familie billeder uden bare lidt historie (og så elsker jeg jo at skrive) knus morkaren.

18 kommentarer:

  1. Hold da fest nogen fortællinger du har at fortælle. Tante Ellen må virkelig have oplevet en masse.
    God bedring og forsat god søndag.

    SvarSlet
  2. Det er da en fantastisk historie du der fortæller, det var spændende at læse. Den tante må have været hyggelig at Være sammen med. Fine sider også :-)

    SvarSlet
  3. Fantastiske historier du fortæller til dine skønne sider.

    SvarSlet
  4. Super fantastiske historier du kan fortælle. Fine sider i dit album.

    SvarSlet
  5. Flotte sider i ditt album og noen aldeles flotte historier du forteller til oss, så kjekt å lese.
    klem bente:)

    SvarSlet
  6. Sikke en tante at have....hun var da guld værd og det er dine fortællinger også....glæder mig til at læse mere.
    Fine sider i dit skønne album.
    God søndag aften.
    Knus Lise

    SvarSlet
  7. Tak for endnu en fantastisk beretning til de rigtig fine album
    sider ;O)

    SvarSlet
  8. Endnu en fantastisk historie mor Karen.
    Du er en super god til at fortælle. Glemmer alt omkring mig når jeg læser din historie. ( i dag brænde maden på fordi jeg var så optaget af at læse) :-):-):-)
    Det er også nogle smukke sider du har lavet.
    Knus Jette

    SvarSlet
  9. Fantastiske sider og fortællinger :) Kram

    SvarSlet
  10. Tak for endnu en fantastisk fortælling fra dit liv og din familie.
    Du fortæller så spændende, og nu er jeg begyndt at læse højt her......så vi er 2 der hører dine historier nu.

    God bedring med maven....

    SvarSlet
  11. Tusen takk for enda flere fantastiske historier Karen! Nok en gang sitter jeg med både smil og tårer, du skriver så fantastisk bra!
    klem Unni

    SvarSlet
  12. Kære Karen her er også nogle skønne sider, af Max mor og Kirsten og Helga. Ja det har ikke været helt nemt for dig at stå med en svigermor som sådan ikke ville være svigermor. Så jeg siger tak fordi I har taget så pænt i mod mig. For det har ikke været nemt for dig. Men skønt med tante Ellen ja ville gerne have mødt hende. Hun virkede som en skøn og kærlig kvinde. Og jeg siger tak for de skønne indblik du har givet ind til videre med de dejlige kvinder der har været i dit liv. Du fortæller så skønt og dejligt. Og dejlige billeder og smuk pynt der er i dette fine album. Jeg glæder mig til at høre mere. Og så håber jeg det går lidt bedre med dig. Knus fra Lise.

    SvarSlet
  13. Igen skønne sider og spændende fortælling

    God tirsdag

    SvarSlet
  14. Tak for endnu en skøn fortælling fra dit liv.

    Knus :)

    SvarSlet
  15. Ha ha - hun lyder som en "Rigtig svigermor" selvom hun ikke ville være det ;). Respekt er nu heller ikke så tosset - det kunne de unge godt lære lidt af i dag ;)
    Sikke en skøn tante du giftede dig til!
    Uuuhh din bog gad jeg godt læse - du er så god til at fortælle!
    God onsdag.
    Knus

    SvarSlet
  16. Igen flotte sider i dit kvindealbum, skøn fortælling.
    Knus og god dag til dig og Max

    SvarSlet
  17. Hay,

    Wat kun je dit toch prachtig
    maken zeg!
    Zo heerlijk nostalgisch...

    Lieve groetjes,
    Marijke
    www.marijkevanooijen.blogspot.com

    SvarSlet
  18. Kære Karen,
    ja, mon ikke vi alle har familie medlemmer vi ikke er helt elskede af,-eller elsker selv!! Til gengæld er der også dem, man bare er "dus" med med det samme-som du og din tante Ellen!!
    Sikke et liv hun må have haft!- og du var helsig at få del i det!!
    Fantastisk du har lavet slægts forskning!!
    God bedring med maven- Jeg håber det er overstået nu!!
    Knus,Dorthe

    SvarSlet