Translate

torsdag den 16. maj 2013

To sider mere af "kvindealbummet"

Den første side er fra "den kgl. porselæns fabrik" hvor jeg arbejdede fra 1968 til 1975, det var den dejligste arbejdsplads, og kollegaerne var super søde, og i frokosten var vi i haven (ja der var dejlige grønne områder) her er både et sommer billed (jeg står i midten i gul bluse) og et fra fastelavn, vi havde det så frit at der var ingen der sagde noget til vi gik ud og slog "katten af tønden" her er det mig med den lange sorte frakke og hvidt halstørklæde til venstre, katte dronningen hed Lise, og der var dronninge krone til hende, det sidste billede sidder jeg og maler et stort floradanica stegefad, læg mærke til med den venstre hånd, jeg var den første kejthåndet  fabrikken ansatte, for det krævede en arbejdsplads der stod "omvendt" af de andre pladser, for at dagslyset skulle komme fra den rigtige side, jeg startede med 8 kroner i timen, det havde aldrig kunne lade sig gøre hvis jeg ikke havde Max, tre års læretid, men efter 1½ sad jeg og malede på arkord. 
Jeg tror det på det tidspungt var den bedste arbejdsplads i København, jeg elskede den, og købte hus 7-8 minutters gang derfra, Fabrikken havde over 2000 ansatte, men vi var ca. 20 der sad i en villa (og malede flora) der var indlemmet i fabrikkens grund, for at komme over til den skulle vi over en gårdplads ud for smedien der gik en "retadered" fyr og vande asfalten dagen lang, han havde fine gule gummistøvler på, talte vi til ham fnes han og sjaskede vand efter os, jeg spurte en gang min "overmaler" hvordan de kunne bruge ham, og fik det svar, at sådan en stor fabrik som DKP med så mange ansatte, skulle der være plads til nogle stykker der bare skulle have noget at stå op til om morgenen, det var meget socialt, ja sådan var det dengang, men jeg tvivler på at den politik holder i dag.

Og her er så mine tre "svigerpiger" Inge, Pernille og Lise, de er søde alle tre men vidt forskellige, jeg ville ønske at de var intreseret i scrap, men det siger ikke Inge og Pernille noget, Lise vil gerne, og har efterhånden en del matrialer, men hun har dårlige øjne og en del andre sygedomme, hun lavede en blog samtidig med mig, men der sker ikke så meget på den, jeg har været oppe i Hillerød og scrappe med hende og datteren og jeg kunne se hun nød det, men det kniber for hende at komme i gang på egen hånd.
Nu er der efterhånden kun mine tre pigebørnrbørn tilbage i albummet, men de skal da også med.
Tusind tak for alle de søde kommentarer jeg har fået, de både hygger og varmer. knus morkaren.

12 kommentarer:

 1. fantastiske fortællinger og sikke smukt dekoreret albumside
  knus Pia

  SvarSlet
 2. Endnu en gang tak fordi du deler :-)

  Tvivler på der er mange tilbage med den holdning og dejligt at høre sådan en "solstrålehistorie" om at der også var plads til dem, der ikke passede ind i den firkantede boks.

  Rigtig god pinse.

  SvarSlet
 3. Flotte sider og fantastiske fortællinger.

  SvarSlet
 4. Fantastiske fortællinger og sikke smukt dekorerede albumsider.
  God pinse
  Knus Lise

  SvarSlet
 5. Det er længe siden jeg har været på blog rundfart, og altså også længe siden jeg har besøgt dig ;) - men hold nu lige op for et super skønt album du har lavet! Jamen jeg er dybt imponeret - både over selve albummet men nok især over alle de skønne historier. Håber (som sædvnlig *G*) at du får dem med i albummet :)
  Knus herfra - og hav en dejlig dag :)

  SvarSlet
 6. Dejlige fortællinger og fine sider.

  SvarSlet
 7. For en flott ide med albumet du har laget, og superflott er det også. Veldig morsomt at du deler historiene bak sidene, det var spennende å lese. Så spennende å jobbe i porselensfabrikk, og det hørtes ut som en flott arbeidsplass.

  Riktig god pinse!

  Knus :-)

  SvarSlet
 8. Dejligt med lidt fra dit arbejdsliv og familieliv. Det vil uden tvivl blive værdsat i mange år fremover!

  SvarSlet
 9. Dejligt igen at læse noget fra dit kvindealbum. Det lyder som en dejlig arbejdsplads du har haft. Og tænk at der var plads til "de anderledes" - det kniber mere i dag !
  Jeg håber du får Lise i gang med at scrappe. Nu ved jeg jo ikke hvor galt det er med hendes øjne, men jeg mistede jo synet på det ene øje for to år siden, (og bruger briller med 3 forskellige synsfelter på det raske øje) og jeg har efterhånden udviklet teknikker til at løse tingene på en anden måde end før. Man kan løse mange ting med en lineal og med en lampe med masser af lys og et forstørrelsesglas. Så afhængig af hvor "handicappet" hun er, så KAN det lade sig gøre.....men det tager lidt længere tid det hele. Hils og sig at hun skal prøve sig frem med alternative metoder....
  Knus og god pinse fra Annette

  SvarSlet
 10. Igen to dejlige sider i dit kvindealbum, det lyder til at há været en dejlig arbejdplads du har haft.
  Flot pyntet, - flotte billeder fra dengang.
  Knus

  SvarSlet
 11. Takk for enda en koselig stund her i bloggen din :) Du er så utrolig flink til å skrive så man blir revet med! Jeg glemmer jo nesten å se på selve layout'en og pynten av albumsidene dine, blir så engasjert i historiene... Men visst pynter du flott! Så glade farger og så flott dekorert. Likte godt blingen du har satt i lykta!
  klem Unni

  SvarSlet
 12. Kære Karen også en skøn side fra din flora Danica tid, og hvor er det herligt I kunne komme ud og slå katten og tønden og I havde de så frit, kan godt forstå du savner det. Og tak for den skønne side af os sviger piger. Ja er lidt ked af det trækker lidt ud med scrap fra min side. Har jo lige fået besked om en ny øjnsygdom mere oven i hatten på det andet. Men skønt at kan følge dit flotte kvinde album på min ipad knus fra Lise

  SvarSlet